Via livestream 28 okt voorstelling over Bonhoeffer tegelijk in verschillende kerken

Op 9 april 2020 was het 75 jaar geleden dat Dietrich Bonhoeffer zijn leven gaf voor de vrijheid. Bonhoeffer was een Duitse predikant die zich indringend verzette tegen het Hitlerregime en de steun die Duitse kerken aan het regime gaven. Hij werd gepakt, veroordeeld en op 9 april 1945 opgehangen. 39 jaar oud.

Op woensdag 28 oktober om 20u00 in de Bethlehemkerk spelen Kees van der Zwaard en Roosmarijn Tuenter de muziektheatervoorstelling Bonhoeffer – Wie ben ik?. De voorstelling wordt geregisseerd door Cilia Hogerzeil.
De voorstelling is via een livestream in verschillende wijkkerken tegelijk te zien van de Protestantse gemeente Hilversum (PgH).

Vechten

In antwoord op de vraag ‘wie ben ik?’ vocht Bonhoeffer tegen zichzelf, met God, voor vrijheid. In de gevangenis met de dood voor ogen ging het hem om overgave, om liefde. In vele brieven en gedichten deed hij daarvan verslag. 
Kees van der Zwaard volgt Bonhoeffer op zijn zoektocht. Tastend vanuit het besef dat elk mens zijn of haar eigen antwoord leeft op die vraag ‘wie ben ik?’. Hij speelt samen met violiste Roosmarijn Tuenter. Zij zal een tegenstem componeren en improviseren. Zij zal als Maria von Wedemeyer, de geliefde van Bonhoeffer, onbereikbaar nabij zijn.

Tegelijk in verschillende wijkkerken

De voorstelling wordt op de 28ste oktober live gestreamd vanuit de Bethlehemkerk naar andere PgH wijkkerken en er kan in deze kerken gezamenlijk met de aanwezigen de voorstelling gevolgd worden, dat is inclusief het aansluitende nagesprek.
Nagesprek in de Morgenster wordt geleid door ds. Erik van Halsema
Nagesprek in de Regenboog wordt geleid door ds. Jurjen Zeilstra
Nagesprek in de Diependaalsekerk wordt geleid door ds. Willem Nijsse
Nagesprek bij Vitamine G wordt geleid door Rianne ten Voorde
Nagesprek in de Bethlehemkerk wordt geleid door ds. Jetty Scheurwater.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.