Met vertrouwen en glühwein het nieuwe jaar in

Op 20 januari klinkt in de Grote Kerk op de Kerkbrink de cantate ‘Was mein Gott will, das g’scheh allzeit (BWV 111) van J.S. Bach. Ook klinken het Concerto voor twee hobo’s en strijkers in C (opus 7, nr. 2) van Tomaso Albinoni en het geliefde Ubi Caritas van Ola Gjeilo. Aanvang 16u30 en vrije toegang, na afloop is er een collecte. Om het nieuwe jaar in te luiden trakteren de Vrienden van Cantate op de Brink bij de uitgang op glühwein en warme chocomel. Voor meer informatie zie de website (www.cantateopdebrink.nl).

Koraalcantate

De uit te voeren cantate is een ‘koraalcantate’, een cantate waaraan tekst en melodie van een kerklied ten grondslag liggen. Deze koraalcantate is gebaseerd is op het gelijknamige koraal van Hertog Albert van Pruisen. Deze muzikale hertog schreef de koraal na de dood van zijn vrouw, op de melodie van een Frans chanson, die ook nu nog bekend is. Bach gebruikte de melodie ook voor koralen van andere cantates. De tekst van de cantate getuigt van een onverwoestbaar godsvertrouwen. Bezoekers kunnen het slotkoraal, zoals gebruikelijk, meezingen.

Uitvoerenden

Uitvoerenden zijn: Tanja Obalski (sopraan), Guja Sandholt (alt), André Cruz (tenor), Tiemo Wang (bas), Kamerkoor Akkoord en het orkest van Cantate op de Brink. De muzikale leiding is in handen van Cees van der Poel. Heleen Weimar verzorgt een korte inleiding.
Het programma van het seizoen 2023-2024 met alle informatie over de uit te voeren muziek is te vinden op de website www.cantateopdebrink.nl. Ook op Facebook is het laatste nieuws over Cantate op de Brink te vinden.

 

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.