Met een ‘lach en een traan’

De viering afgelopen zondag in de Bethlehemkerk was er een met een ‘lach en een traan’. Dit schrijven de drie voorgangers van de wijkgemeente op de site van de Bethlehemkerk. De drie predikanten – Aster Abrahamsen, Hillegonda Ploeger en Jetty Scheurwater – doen verslag van de eerste viering na het samengaan van de Bethlehemkerk en de Gereformeerde Kerk Loosdrecht. Dit nadat de week daarvoor de kerk in Loosdrecht definitief is gesloten.

Verbonden

De dienst begon met het zingen van ‘de vreugde voert ons naar dit huis’. ‘De vreugde is er zeker’, schrijven de drie predikanten. ‘Tegelijkertijd was er ook weemoed, voor de Loosdrechtse gemeenteleden die net de week ervoor de kerkdeuren van hun zo vertrouwde gebouw hadden moeten sluiten. Die twee kanten werden ook benoemd in de dienst en bij God gebracht in de gebeden. Ouderling van dienst Corine zei treffend dat onze verbondenheid hoopvol is: “want hoezeer we allemaal gehecht zijn aan onze eigen kerkgebouwen en onze eigen gemeente, ook hier in Hilversum, het gaat om het samen zijn, gemeente ter ere van onze God.”‘

Klik hier voor de impressie.
Klik hier voor een impressie van het middagprogramma.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.