Meedenken over nieuwe geloofsgemeenschap

Veel gemeenteleden hebben zondag 14 januari de weg naar De Morgenster gevonden voor een nieuwe BeMoRe-viering. Na de dienst zijn de gemeenteleden van BeMoRe bijgepraat over PgH2024.

Een groot aantal mensen heeft daarna meegedacht over wat ze belangrijk vinden voor de nieuwe geloofsgemeenschap. Stel je voor dat je naar binnenwandelt, wat zie je dan? Wat beleef je? Wat zou je er willen vinden en wat heb je nodig?

In een tiental tekeningen is dit verbeeld. Kernwoorden die op bijna alle tekeningen zichtbaar worden, zijn: open, welkom, samen & divers, verbinding & zingeving, naar binnen & naar buiten.

De kern samengevat in drie woorden: Boven – Binnen – Buiten. De kerk van morgen weet zich verbonden met God: Boven. We weten ons betrokken op elkaar: Binnen. We staan midden in de samenleving en zijn er voor alle Hilversummers (Buiten).

Met alle mooie woorden en tekeningen schrijft de stuurgroep van BeMoRe een concept visie en missie. Bij een volgende bijeenkomst mogen gemeenteleden hierop reageren. Iedere vier tot zes weken praat de stuurgroep gemeenteleden bij.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.