‘Maand van gedenken’ vraagt om vervolg

Het was een nieuw initiatief afgelopen maand november. Kerken boden gezamenlijk inwoners van Hilversum de mogelijkheid om in kerkgebouwen overleden dierbaren te gedenken. Van Allerzielen tot en met Gedachteniszondag. Dit onder het motto ‘Licht dat ons (aan)raakt’.

Geraakt

Hanneke Bekker zegt daarover op de website van de Bethlehemkerk: ‘We zijn geraakt door de bijzondere reacties die we op de verschillende locaties kregen. Mensen reageerden op de posters en flyers waarmee aandacht gevraagd werd voor het initiatief. Ook de advertentie en een artikel in de Gooi en Eembode leidden tot positieve reacties.’ De extra pagina ‘Maand van gedenken’ op de PgH-site werd door honderden mensen bezocht.

Niet loslaten

Het initiatief is een samenwerking van De Kapel, de Emmaus-Paulus parochie, de Oud-katholieke parochie St. Vitus, de Grote kerk, De Morgenster, Regenboogkerk en Bethlehemkerk. Volgens Bekker heeft ‘elke geloofstraditie de ruimte gekregen’. ‘Met respect en met humor hebben we veel van elkaar geleerd’. Bekker concludeert: ‘En we zijn het er allemaal over eens dat we deze samenwerking, dit getuigenis niet willen loslaten.’

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.