Maaltijdcollecte voor Roma-kinderen in Roemenië

De opbrengst van de maaltijdcollecten in de PgH is dit jaar voor stichting Laleaua. Het is een kleinschalige christelijke organisatie die kansarme Roma-kinderen in Roemenië ondersteunt in hun ontwikkeling. Op deze site werd daar al eerder over bericht.

De stichting biedt gratis onderwijsprogramma’s aan en geeft directe hulp via maatschappelijk werk in de gezinnen van Roma-kinderen. In 2020, kort voor de corona-pandemie, maakte Tonke Koppelaar een documentaire voor NPO / 2Doc ‘Makers van Morgen’.

Documentaire

In deze documentaire geeft een aantal van de Roma-kinderen die naar Laleaua komen, waaronder David en Sorin, een inkijkje in hun leven en in hun dromen. Deze indringende documentaire laat een glimp zien van hoe deze kinderen in het leven staan en waar zij van dromen. De documentaire heet ‘De Zwaluwenstraat’. Klik hier om te bekijken.

Wie meer wil weten over het werk van de stichting kan terecht op de site www.laleaua.nl. Giften zijn bijzonder welkom op de rekening van de diaconie van de wijkgemeenten. Of rechtstreeks op NL 39 RABO 0380 7057 29 ten name van Stichting Laleaua te Veenendaal. Graag vermelden ‘Maaltijdcollecte PgH Laleaua’.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.