‘Lighten the Night’ van start

Donderdagavond 20 mei beleefde Lighten the Night de ‘vuurdoop’. De deuren van de Grote Kerk staan voortaan iedere derde donderdag van de maand open voor een vrije inloop. Iedereen is welkom om te genieten van kaarslicht en live muziek. Voor een ieder die in het kerkgebouw aan de Kerkbrink tot rust wil komen van 19u00 tot 21u00, in hartje Hilversum.

De Grote Kerk volgt met Lighten the Night succesvolle initiatieven van onder meer in Utrecht – Night of Light in de Dom, Groningen – Spoor van Licht en Keulen – Nightfever. Klik hier voor de website van Lighten the Night. De eerst volgende openstelling is op donderdagavond 17 juni.

Prachtige avond

Nelline Boers, een van de organisatoren, liet weten dat ‘na maanden van voorbereiding en een aantal keer uitstellen, de eerste Lighten the Night een prachtige avond werd.’ Vrijwilligers verwelkomden 45 bezoekers. Drie teams van vrijwilligers deelden in het centrum kaarsjes en flyers uit. ‘Veel bezoekers wisten zo de weg naar de kerk te vinden en genoten van prachtige live muziek, licht van kaarsen, rust en verstilling.’ Boers: ‘Aan het eind sloten we – samen met een aantal bezoekers – de eerste Lighten the Night af met een korte liturgie, onder leiding van dominee Moehn. We bidden dat God deze avond wil zegenen en de harten van bezoekers vult met Zijn liefde.’

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.