Lichtjestochten weer in volle glorie

‘Komt de lichtjestocht weer? Het is een veel gehoorde vraag in Hilversum-Noord’, vertelt Manon Onrust. Eindelijk kan het weer na twee jaar. Onrust organiseert voor de vijfde maal de tocht en zag de animo alleen maar groeien. Deden de eerste keer 250 buurtgenoten mee, in 2019 waren dat al zo’n 750 mensen.

Ook in Hilversum-Zuid kan de lichtjestocht na twee lockdowns weer schitteren. Volgens Els Verkerk eveneens voor de vijfde keer. ‘Het is een prachtige samenwerking tussen allerlei organisaties in Zuid. Door de lichtjestocht weten wij elkaar ook op andere momenten te vinden.’

Kerstverhaal

Dit jaar is de tocht op zondag 18 december van 16u00 tot 18u00 in Noord en van 17u00 tot 19u00 in Zuid. Kinderen lopen langs allerlei scenes van het kerstverhaal in hun eigen buurt. Samen met ouders, buren, ooms, tantes, grootouders en wie maar mee wil.

In Noord begint de tocht bij keizer Augustus in De Morgenster en eindigt bij de kribbe in de H.Hartkerk. Daar is ook chocolademelk met vuurkorven in de tuin. Onderweg kom je de engelen, de herders en de koningen tegen. De route vind je eenvoudig door de lichtjes te volgen. In Zuid begint de tocht bij Het Kompas aan de Van Ghentlaan en eindigt bij de stal in de Bethlehemkerk.

WK-finale voetbal

En het WK-voetbal op 18 december. Zal de finale de animo voor de tochten niet verminderen? Voor Onrust is dat geen probleem. Integendeel. ‘De lichtjestocht is te mooi om niet door te laten gaan.’ Ook Verkerk maakt zich geen zorgen. ‘Er zijn genoeg kinderen en ouders die de tocht willen meemaken.’

Hilversum-Noord: start tussen 16u00 en 18u00 bij De Morgenster, Seinstraat 2. Tocht duurt 30 tot 45 minuten. Aankomst bij de H.Hart-kerk op het Cuypersplein. Deelname gratis. Meer informatie via dit mailadres.
Hilversum-Zuid: start tussen 17u00 en 19u00 bij Het Kompas, Van Ghentlaan 47. Tocht duurt 30 tot 45 minuten. Aankomst bij de Bethlehemkerk aan de Loosdrechtseweg. Deelname gratis. Meer informatie via deze link.

In de lichtjestocht in Hilversum-Noord werken samen: wijkcentrum St. Joseph, Mystery Church, De Verbinding, De Morgenster en de H.Hart-H.Joseph-parochie. In Hilversum-Zuid: De Verbinding, Van Hasseltschool, De Zoutkeet, Fysiotherapie Douma en de Bethlehemkerk.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.