let op elkaar

Misschien maak jij je zorgen of zoek je hulp. Misschien wil jij iets voor een ander doen. Dan hoopt het college van diakenen dat jij dankzij de verhalen van betrokken vrijwilligers de stap zet. De stap zet om hulp te vragen of de stap zet om iets voor de ander te doen. Door elkaar te helpen, bouwen we met elkaar aan een mooiere samenleving.

Iedere week komt er een nieuw verhaal online van een vrijwilliger die zich actief inzet voor een ander. Laat je inspireren en zet een stap.

Inloophuis Wording: koffie en een nieuwe broek

Teus den Hartog is er bestuurslid en vrijwilliger: “Ik vind het fijn om onze bezoekers goed te verzorgen met eten en drinken. Even vragen hoe het gaat, een luisterend oor. Het is zo belangrijk om hen ook werkelijk te zien!” Soms vraagt een gast om een nieuwe broek. Dan kijken de vrijwilligers wat er kan.
Lees het hele verhaal van Teus.

 

Voedselbank: zelf je mandje vullen

De Voedselbank helpt mensen op weg, zodat ze weer op eigen benen kunnen staan. Coördinator Henske Jakobs: “Als dat lukt, zien we wel eens tranen. Dankzij de Voedselbank konden ze een paar dagen per week een maaltijd op tafel zetten. Het voedselpakket gaf hen lucht. Ze konden hun problemen oplossen en hebben weer perspectief.”

Lees het hele verhaal van Henske.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.