Let een beetje op elkaar – Wording

Deze zomer zet het college van diakenen een aantal diaconale initiatieven in het zonnetje. Door elkaar te helpen, bouwen we met elkaar aan een mooiere samenleving.

Maak jij je zorgen of zoek je hulp? Wil jij iets voor een ander doen? Dan hoopt het college van diakenen dat jij dankzij de verhalen van betrokken vrijwilligers de stap zet. De stap zet om hulp te vragen of de stap zet om iets voor de ander te doen.

De serie start met een bezoekje aan inloophuis Wording. Teus den Hartog is er bestuurslid en vrijwilliger. “Ik vind het fijn om onze bezoekers goed te verzorgen met eten en drinken. Even vragen hoe het gaat, een luisterend oor. Het is zo belangrijk om hen ook werkelijk te zien!”, vertelt Teus den Hartog, “In Wording kan je zelf iemand zegenen en tot zegen zijn: door brood te smeren en er voor iemand te zijn”.

Soms wandelt een gast binnen en vraagt: “Hebben jullie misschien nog een lange broek voor mij? Die ik nu heb is helemaal kapot van achteren”. Dan kijken de vrijwilligers wat er kan.

Lees het verhaal van Teus den Hartog over Wording op de speciale zomerpagina ‘let op elkaar’.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.