Leoni Brussaard vertrouwenspersoon PgH

Met ingang van 31 maart 2023 is Leoni Brussaard beschikbaar als vertrouwenspersoon van de Protestantse gemeente Hilversum. Brussaard is sinds februari 2021 vertrouwenspersoon van de wijkgemeente van de Grote Kerk. De Algemene kerkenraad van de PgH heeft haar verzocht deze functie ook uit te oefenen voor de gehele Protestantse gemeente in Hilversum.

Veilige plaats

Jan de Leede, voorzitter van Algemene kerkenraad, is verheugd dat Leoni hiermee heeft ingestemd. De Leede: ‘De kerk hoort een veilige plaats te zijn en gelukkig ervaren veel mensen die veiligheid ook. Toch is die veiligheid niet altijd vanzelfsprekend. Ook binnen kerkelijke relaties komen helaas seksuele intimidatie, ongewenste intimiteiten, agressie en geweld, pesten en/of discriminatie voor. Soms overduidelijk, maar soms ook heel subtiel. We moeten daar niet alleen oog voor hebben, we moeten zeker ook mensen bijstaan en hierin preventief beleid voeren.’

De vertrouwenspersoon is beschikbaar voor wie mogelijke misstanden binnen de Protestantse gemeente zoals door De Leede genoemd, wil melden, het verhaal kwijt wil, of een signaal bespreekbaar wil maken op een laagdrempelige manier. Een vertrouwenspersoon is een persoon met een geheel onafhankelijke en neutrale positie in de kerk.

Eerste aanspreekpunt

Leoni Brussaard licht toe: ‘De vertrouwenspersoon is een eerste aanspreekpunt voor personen, een meldpunt, biedt een luisterend oor en geeft informatie over de stappen die gezet kunnen worden na een melding. Een vertrouwenspersoon is niet de persoon voor ‘gewone’ kerkelijke onderwerpen of pastorale ondersteuning en is niet zelf de oplosser van het probleem, maar wel het eerste aanspreekpunt. Ook adviseert de vertrouwenspersoon over een vervolgtraject. De vertrouwenspersoon gaat vertrouwelijk om met de informatie die met haar wordt gedeeld.’

Leoni Brussaard is te bereiken via dit mailadres. Alleen zij heeft toegang tot dit adres. Het adres staat ook vermeld op de website van de PgH.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.