Leo Kerkhoff Hilversummer van het jaar

De redactie van de Gooi en Eembode koos Leo Kerkhoff tot ‘Hilversummer van het jaar’. Kerkhoff is opbouwwerker van de oud-katholieke parochie Sint Vitus aan het Melkpad.

De Gooi en Eembode waardeerde onder meer zijn initiatieven van de afgelopen tijd, zoals de actie Das in de Tas voor de voedselbank in Hilversum, het benefietconcert in de Bethlehemkerk voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië samen met de Hilversumse Raad van kerken en ook een zogenoemde bevrijdingslunch in de Sint Vituskerk.

Verbinding kerk en maatschappij

Kerkhoff wil, zo zegt hij in de krant van 28 december, verbinding zoeken tussen kerk en maatschappij.  ‘Zoeken naar verbinding, elkaar helpen en de wereld om je heen wat vriendelijk te maken. De afgelopen jaren is dat besef gegroeid om meer te doen voor de medemens. Dat heeft ook met de economische situatie te maken. Je merkt dat sinds corona de mensen elkaar nog meer zijn gaan wantrouwen. Dat komt ook door de grote social media waar wij totaal geen grip op hebben en die ons uit elkaar drijven. Terwijl Facebook op zich – dingen delen met je vrienden – heel leuk kan zijn. Maar het uit elkaar drijven van mensen is zo wat wij niet nodig hebben. Ik ben ervan overtuigd geraakt dat wij in kleine gemeenschappen met elkaar moeten organiseren, in plaats van in de grote wereld waarbij we de boel opfokken. Praat dus met elkaar. Ook zie je het uit elkaar groeien van rijk en arm. Dat is een proces dat steeds verder doorgaat. En als ik dan kijk naar de nieuwe kabinetsformatie in Den Haag geeft dat aanleiding om te denken dat niet iemand in Den Haag zich daarover zorgen maakt.’

Lees hier het hele artikel in de Gooi en Eembode.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.