Leerhuis: scheppingswerk van God en mensen

De Schepping. Het is het uitdagende thema van protestants Hilversum in het komend seizoen. In een serie van vijf leerhuis bijeenkomsten kan iedereen deelnemen aan studie, bezinning en discussie. En wel over de vraag wat het vandaag betekent om te geloven dat de aarde en al wat leeft, geschapen zijn.

Iedereen kan zich aanmelden voor ochtend- of avondsessies bij ds. Jurjen Zeilstra, de coördinator van het leerhuis. Dat kan via zeilstar@xs4all.nl en via 035 – 6247449.
De ochtendsessie is van 10u00 tot 12u00. ’s Avonds van 20u00 tot 22u00. Steeds op dinsdag en telkens op een andere locatie.

Bijeenkomst 1
Mythe of Geschiedenis?
Willem Nijsse, Han Monsees en Jurjen Zeilstra
di 10 november 2020 – Diependaalsekerk, Diependaalselaan 138, Hilversum

Bijeenkomst 2
Theologie? Jezus als het Woord Gods
Erik van Halsema en Jurjen Zeilstra
di 24 november 2020 – De Morgenster, Seinstraat 2, Hilversum

Bijeenkomst 3
Belijdenis?
Wim Moehn en Jurjen Zeilstra
di 8 december 2020 – Grote Kerk, Kerkbrink 4, Hilversum

Bijeenkomst 4
Ethiek of filosofie?
Geert van Meijeren en Jurjen Zeilstra
di 5 januari 2021 – Hervormde Kerk, Noordereinde 14, ‘s-Graveland

Bijeenkomst 5
Categorieën van mens zijn?
André de Oude en Jurjen Zeilstra
di 19 januari 2021 – Regenboogkerk, Nassaulaan 22, Hilversum

Jurjen Zeilstra licht het leerhuis als volgt toe.

“De aarde is rond de 4,57 miljard jaar oud. Als je met de bijbelse gegevens aan het rekenen slaat kom je hoogstens bij 5.000 voor Christus. Wanneer we in de bijbel een visie op de schepping aantreffen kan dit dus geen geschiedenis zijn, d.w.z. natuurhistorie. Het is voor een goed verstaan buitengewoon belangrijk in dit opzicht klare wijn te schenken. Dit is door de kerk, laten we het eerlijk onderkennen, vaak veel te weinig gebeurd en hierdoor zijn zowel gelovigen als ongelovigen in verwarring gebracht. Als de schepping geen historisch verhaal is, wat dan? Is het ethiek, een plaatsbepaling van God en mensen, een joodse mythe of een kunstzinnige verwerking van de betekenis van het leven? Wat is het voor ons vandaag?”

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.