Kerst: ‘God is niet ver weg maar onder ons mensen’

In een videoboodschap op Kerstavond mediteert dominee Jurjen Zeilstra over hoe hij de betekenis van Kerstmis ervaart. Het gaat om een ‘eenvoudig kernverhaal’. ‘In het jonge leven, in kwetsbaar leven, daar wordt iets van God herkenbaar onder mensen. Dat is fundamenteel. Het goddelijke is niet ergens boven op een wolk of ergens ver weg. Het kerstverhaal maakt duidelijk dat God werkelijk aanwezig en aanwijsbaar is onder ons mensen’.

Durf het kind-zijn in jezelf aan te raken

Zeilstra zegt dat het kerstverhaal hem ‘anders heeft doen laten kijken naar geloof in het leven, in de wereld, in de samenleving.’ Hij vervolgt: ‘En dat laat die kleine Jezus in Bethlehem in dat kribje mij zien. Vanuit die kracht kun je het kleine waarderen. Dat geeft ruimte om je te verwonderen over wat is klein is, wat vanzelfsprekend lijkt, het geeft ruimte voor het kind in jezelf. Als het je lukt om het kind-zijn in je zelf te blijven aanraken, ervaar je God en herken je Gods liefde. Dat komt voor mij allemaal samen in het kind van Bethlehem, in het kind van Maria, het kind van God’.

De kerstboodschap sluit Zeilstra af met het lezen van het kerstverhaal en gebed. Klik hier voor de video.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.