Kerken actief bij Klimaattop

Donderdag 30 november startte in Dubai de jaarlijkse klimaattop van de Verenigde Naties, nummer 28 alweer. Daarom heet de bijeenkomst COP28, waarbij COP staat voor Conference of the Parties. En die Parties zijn de deelnemende landen, bijna tweehonderd stuks. Oftewel bijna alle landen ter wereld.

Deze klimaatonderhandelingen zijn in de jaren negentig gestart. Aan de wieg ervan staat onder meer de Wereldraad van Kerken die een goede werkrelatie heeft met de VN. De Wereldraad is vanaf het begin betrokken geweest bij de jaarlijkse klimaattoppen. Inmiddels is die betrokkenheid uitgegroeid en multireligieus geworden. Ook andere grote religies in de wereld laten van zich horen.

Marijke van Duin, sinds 2000 lid van de klimaatwerkgroep van de Wereldraad van Kerken, volgt de top op de voet en schrijft over haar bevindingen op de site van de Raad van kerken. Klik daarvoor hier.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.