Kerkbrink over vrijheid

Afgelopen zaterdag verscheen Kerkbrink, het magazine van de PgH, in een enigszins vernieuwde vorm. De redactie heeft een nieuwe drukker gevonden. Dit moet de productie van het magazine een stuk eenvoudiger maken. De latere deadline zorgt ervoor dat de redactie actueler kan zijn.

Ook redactioneel zijn er wat wijzigingen. De nieuwe PgH-jongerenwerker Peter van Wesel is maandelijks te vinden in de serie ‘In gesprek met…’. Daarin gaat hij met jongeren in gesprek over een actueel thema. Deze keer met Tibe over de oorlog in Oekraïne en over dienstplicht in ons eigen land.

Vrijheid

De april-uitgave is gewijd aan het thema vrijheid. Andre de Oude, geestelijk verzorger bij de Koninklijke Marine, vertelt dat geweld soms onontkoombaar is, maar ‘altijd iets doet met mensen’. Marnix van der Sijs schreef deze maal het ‘Meditatief’. Hij vraagt zich af of het Wilhelmus wel thuishoort in de eredienst. Hij snapt de weerstand goed. Zelf trekt hij de conclusie dat ‘in het Wilhelmus een vorst aan het woord komt die verantwoording aflegt aan God en aan het volk. Een gevluchte vorst die weet heeft van ballingschap. Dat is een sterk vertrekpunt voor iedereen die de rechtsstaat een warm hart toedraagt.’

Klik hier voor het laatste nummer van Kerkbrink

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.