Kerkbrink interviewt nieuwe jongerenwerkers

Beiden wonen in Amsterdam, beiden in een leefgemeenschap en beiden zijn net begonnen in het jongerenwerk in de Protestantse gemeente Hilversum. Kerkbrink, het magazine van de PgH, introduceert de nieuwe jongerenwerkers met een dubbelinterview.

Daniël Verbeeke is op 1 november begonnen in de Grote Kerk, Peter van Wesel op 1 december voor de PgH met extra aandacht voor De Morgenster. In het interview vertellen zij over hun achtergrond, hun visie op het jongerenwerk, over Kerstmis en over catechese.

Vragenderwijs begeleiden

Peter (links op de foto) zegt over geloofsonderwijs: ‘De wijze waarop mensen leren geloven is veranderd. Sinds de jaren negentig staat ‘ontdekkend geloven’ centraal. Ik probeer met jongeren het gesprek over geloof vragenderwijs te begeleiden. Ik deel uit mijn eigen geloofservaringen. Tijdens een catechese-les zei een tiener: “Ik ben door deze les aan het nadenken gezet.” Dat beschrijft hoe jongeren vandaag de dag ‘leren geloven’.

Telkens iets nieuws

‘Lerend geloven doe je samen met mensen om je heen’, zegt Daniël. ‘Je ontdekt en leert over wat het geloof inhoudt, wat het betekent en wat het met je doet. Juist in deze ontdekkingstocht ga je zien wat het betekent om volgeling van Jezus te zijn.’ En hij vervolgt: ‘Het christelijk geloof is niet iets wat je eenmalig aanneemt en daarna is het welletjes. Geloven is iets waar je telkens iets nieuws ontdekt over God, over jezelf, over de wereld … noem maar op.’

Zondag 12 december wordt Peter van Wesel in De Morgenster kerkelijk verbonden aan de Protestantse gemeente Hilversum. Dat gebeurt in de zondagse kerkdienst in combinatie met de Kapeldienst. De kerkdienst begint om 10u00 evenals de Kapeldienst voor jongeren in De Morgenster.

Klik hier voor het dubbelinterview. Klik hier voor het decembernummer van Kerkbrink.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.