Kerkbrink: De woestijn zal tot bloei komen

Wij zijn op weg naar Pasen. Voor de tweede keer in coronatijd, zo constateert de redactie van het Hilversumse kerkblad Kerkbrink. Op de voorzijde van het nieuwe nummer prijkt het schilderij ‘Christus in de woestijn’ van Gustave Van de Woestijne. De woestijn zal tot bloei komen. De opstanding komt en het wordt Pasen.

Verder in Kerkbrink aandacht voor 20 jaar Regenboogkerk. Marlies Pestman haalt bij Henk Lamme herinneringen op over de bouw van de kerk. Henk was toentertijd voorzitter van het College van Beheer. Hij was nauw betrokken bij de oplevering van twee nieuwe kerken: De Morgenster in Hilversum Noord-Oost en de Regenboogkerk in het centrum van Hilversum.

Telefooncirkels

In Kerkbrink ook een afscheidsinterview met Monika Rietveld. Na vijf jaar neemt zij afscheid als voorganger van de vrijzinnige geloofsgemeenschap De Kapel. Zij vertelt over pastoraat in coronatijd, het belang van telefooncirkels voor oudere gemeenteleden. Eveneens komt haar betrokkenheid aan bod bij het universeel soefisme, een beweging waarin voor alle grote wereldgodsdiensten ruimte is.

Klik hier voor de digitale versie van Kerkbrink

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.