Kerkblad in teken van verbinding

Het novembernummer van Kerkbrink bevat traditiegetrouw de namen van de gemeenteleden die afgelopen jaar zijn overleden. November is de maand van gedenken. Vandaar ook aandacht voor het interkerkelijke initiatief in Hilversum om kerken open te stellen voor het gedenken van gestorvenen. De redactie gaat in gesprek met de initiatiefnemers van ‘Licht dat ons (aan)raakt’. Zij lichten toe: ‘Tijdens de coronapandemie is de behoefte aan zingeving en troost versterkt. Velen hebben het verlies van een geliefde of het gemis van een dierbare ervaren. Er is een toenemende behoefte om te gedenken. Als kerk hebben wij veel te bieden als het gaat om zingeving, rituelen en verbinding,’

Heruitvinden

Jan de Leede, de nieuwbakken voorzitter van de Algemene kerkenraad, start in dit nummer een maandelijkse bijdrage over wat er ‘speelt in protestants Hilversum en hoe we samen kerk in Hilversum kunnen zijn’. Hij stelt dat ‘we als christelijke kerk een rijke traditie hebben om de verbinding aan te gaan met zoekers naar zingeving.’ Dat vraagt wel dat we als ‘protestantse kerk onszelf moeten heruitvinden.’ De Leede is ‘er stellig van overtuigd dat het proces van PgH2025 hiervoor ruimte biedt’.

Verder in dit nummer onder meer een indringend artikel bij de herdenking van de brand die de Grote Kerk in 1971 verwoestte. Daarnaast de begrotingen van de Protestantse gemeente Hilversum en de Diaconie van de PgH. De begroting van de PgH vertoont een omvangrijk tekort dat wel lager is dan dat van begroting 2021. De diakenen verwachten komend jaar meer steun te kunnen verlenen.

Klik hier voor het novembernummer van Kerkbrink.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.