Kerk in Actie start noodhulp Oekraïne

Kerk in Actie werkt al jarenlang samen met kerken en christelijke organisaties die de meest kwetsbare mensen in Oekraïne helpen. Op de website schrijft Kerk in Actie: ‘Zij hebben onze steun harder nodig dan ooit. Natalia Shalata van partner LEF: “We blijven alles doen wat we kunnen om mensen hier te helpen.” Help mee!’  Klik hier om te geven voor noodhulp Oekraïne.

Heel Oekraïne wordt geraakt

Kerk in Actie staat in nauw contact met de partners in Oekraïne. Natalia Shalata van partner LEF, een jongerenproject van de Grieks-Katholieke kerk dat de ontwikkeling van sociale projecten in heel Oekraïne ondersteunt, is erg bezorgd. “We hebben al weken te maken met aanvallen van hackers, desinformatie en provocaties. Met de Russische inval van vannacht is alles heel onzeker geworden, voor ons allemaal. Zo’n grootschalige aanval hadden we niet verwacht, heel Oekraïne wordt geraakt door de aanvallen. Vliegvelden zijn bestookt, we horen van dodelijke slachtoffers. Een vreselijke situatie.”

We blijven verbonden

Partner LEF blijft hulp waar nodig bieden in de Oekraïense dorpen. Natalia: “We blijven alles doen wat we kunnen om mensen hier te helpen. Zolang als dat mogelijk is doen we dat vanuit onze post in Oekraïne. Als het echt niet anders kan, steken we de grens over naar Polen en zullen van daaruit doorgaan met de hulpverlening.” Kerk in Actie houdt de situatie bij LEF nauwlettend in de gaten. “We blijven verbonden en leven met hen mee in deze inktzwarte tijd. In tijden van oorlog komt het eropaan dat je samen bidt om vrede.”

Klik hier voor meer informatie.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.