Kennismakingscursus over christelijke feestdagen

‘Vieren’ is een nieuwe cursus om mensen kennis te laten maken met christelijk geloven aan de hand van de feestdagen. Van Kerst tot Hemelvaart. Het is bedoeld voor mensen die nieuwsgierig zijn naar het christelijke geloof. Het materiaal is in het bijzonder geschikt voor twintigers en dertigers, maar elke leeftijd kan ermee aan de slag. 

De cursus van de Protestantse kerk Nederland bestaat uit een handleiding voor de gespreksleider, papieren magazines, werkvormen en filmpjes. Gemeenten kunnen zelf uit dit materiaal kiezen. Op deze manier is de cursus aan te passen aan de lokale context. 

Diverse materialen

Gemeenten kunnen zich tot 16 november aanmelden om de cursus te gaan geven, zodat rond Advent of Kerst met de cursus gestart kan worden. De website van Vieren, inclusief de filmpjes, geeft een goed beeld van de opbouw van de cursus: www.cursusvieren.nl. Gemeenten die zich aanmelden ontvangen gratis de magazines en uitnodigingen die bij de cursus horen.

Klik hier voor meer informatie.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.