Theatervoorstelling ‘Alle 7 goed’ – 21 mei

Zaterdag 21 mei komt theatermaker Kees Posthumus met zijn muzikale voorstelling ‘Alle 7 goed‘ naar Hilversum. Hennie Burggraaff legde Posthumus drie vragen voor.

Alle 7 goed gaat over de werken van barmhartigheid? Wat zijn dat?

Vrij vertaald: Dingen die goed zijn om te doen. Er worden er zes in de bijbel genoemd, zoals hongerigen voeden, gevangenen bezoeken en vreemdelingen onderdak geven. Later is er in de christelijke traditie het begraven van de doden aan toegevoegd. In de voorstelling verbind ik deze werken met bijbelverhalen en de actualiteit. Bij de naakten kleden ga ik terug naar het allereerste kledingstuk, het vijgenblaadje dat Adam en Eva gebruikten en kom ik uit bij de hedendaagse kledingindustrie.

Een voorstelling met een boodschap?

Een voorstelling die prikkelt tot nadenken wáárom je doet, wát je doet. En daarvoor gebruik ik humor en muziek. Ik werk samen met een Dirk Overbeek, een jonge, talentvolle accordeonist die net afgestudeerd is. Naast zien en horen worden er meer zintuigen aangesproken in de voorstelling: de geur en de smaak. Meer zeg ik even niet. Kom kijken!

Het is nu weer mogelijk om voorstellingen te geven, maar hoe was dat in coronatijd?

Toen lag alles stil en had ik geen inkomen meer. Maar ik ben ontzettend geholpen door bekende én onbekende mensen. Zo vond ik een keer een envelop met 200 euro op de deurmat. En tassen met boodschappen. Iemand uit de zorg gaf mij de coronabonus. Van een echtpaar een aanzienlijk geldbedrag waardoor ik het boek over groene kerken heb kunnen schrijven dat in juni uitkomt. Ik heb het in grote dankbaarheid geaccepteerd en kan, nu ik weer verdien, anderen steunen.
En ga ik na 2½ jaar een nieuwe broek kopen!

De muzikale voorstelling Alle 7 goed  over de Zeven werken van Barmhartigheid is te zien op zaterdag 21 mei van 15u00 – 16u30 in De Morgenster, Seinstraat 2 Hilversum.
Toegang is gratis, vrijwillige bijdrage bij de uitgang wordt gewaardeerd.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.