Kapeldiensten voor jongeren

Al sinds 15 jaar worden in Hilversum de zogenoemde kapeldiensten gevierd. Diensten voor en met jongeren van de middelbare schoolleeftijd. De start was toentertijd in De Morgenster. Het initiatief is inmiddels verbreed naar andere PgH-gemeenten. Een groep van twintigers afkomstig uit de PgH bereidt de diensten voor. Dit alles onder verantwoordelijkheid van het PgH-jeugdwerk. Op zondag 14 november is de eerstvolgende kapeldienst in De Morgenster om 10u00.

14 november over Vrede

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt de dienst gehouden in de kapel of stilteruimte van een van de Hilversumse kerken. De kapeldienst is gelijktijdig met de zondagse viering in de kerkzaal. Tijdens de eigen dienst staan de deelnemers stil bij één bepaald thema. Dit seizoen is gekozen voor de woorden uit het jaarthema ‘vruchten van de Geest’. Op 14 november gaat het over Vrede.

Een kapeldienst kent een aantal vaste onderdelen, zoals het met elkaar bespreken van stellingen bij het thema. Muziek speelt een belangrijke rol alsook gebed. De papiertjes met de voorbeden die tijdens de dienst ontstaan, worden gedeeld en gaan aan het eind van de dienst in rook naar boven.

Volgende kapeldiensten

Inmiddels zijn de volgende kapeldiensten al gepland. Deze zijn op de zondagen 12 december, 16 januari, 13 februari, 3 april en 15 mei. Per keer wordt bekend gemaakt in welke kerk de deelnemers bijeen komen. Wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar dit mailadres.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.