‘Kamp Seinstraat’ vertelt verhaal van Ibrahim, Ilana, Asif en Dunia

Komend weekend brengen jongeren uit de Protestantse gemeente Hilversum de nacht door in een vluchtelingentent. Vandaag plaatste Kerk in Actie de tent op het grasveld tegenover De Morgenster, de kerk aan de Seinstraat in Hilversum-Noord.

Kerk in Actie heeft dertien tenten laten maken die gedurende de Adventstijd op ’tournee’ door Nederland gaan om aandacht te vragen voor de erbarmelijke omstandigheden waarin kinderen op Lesbos moeten leven. De Morgenster is een van de eerste kerken die er gebruik van maakt.

Vluchtelingen-kinderen

In de Gooi en Eemlander komt Iwan Dekker, campagneleider bij Kerk in Actie, aan het woord. ‘Komend weekend slapen hier zes jongeren onder begeleiding van twee volwassenen. Zij collecteren in het winkelcentrum of laten zich sponsoren en dat geld wordt gebruikt om de omstandigheden van vluchtelingen-kinderen te verbeteren. Jongeren kunnen alleen in deze tent slapen, maar er ook zelf tenten omheen zetten om zo een eigen ’kamp’ te creëren. Dat is aan henzelf.’

Doeken

In de tent hangen doeken met daarop de verhalen van vluchtelingkinderen Ibrahim, Ilana, Asif en Dunia. Dekker in de Gooi en Eemlander: ‘Het is de bedoeling dat overdag mensen uit de buurt of gemeenteleden in de tent worden uitgenodigd om de verhalen van deze kinderen te lezen. Daarna kunnen ze hun wens voor deze kinderen opschrijven en aan een slinger hangen. We willen aandacht vragen voor het probleem en tegelijk een klein lichtje brengen naar Lesbos.’

Klik hier voor meer informatie.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.