Jongeren zijn welkom bij friend4friend

Het bijzondere initiatief friend4friend is onlangs in Hilversum gestart. Met friend4friend gaan jonge nieuwkomers/statushouders en jonge Nederlanders in duo’s met elkaar optrekken en samen vrijwilligerswerk doen in Hilversum en omstreken.

Friend4friend wil jongeren in de leeftijd van 16-27 jaar een positieve ervaring bieden waar ze met plezier op zullen terugkijken. Jongeren die elkaar anders niet zo snel ontmoeten, trekken een half jaar lang gemiddeld vier uur per week met elkaar op. Zij leren elkaar kennen door samen iets te doen. Het geeft jongeren de kans talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst.

Present Hilversum

De uitvoering van het programma ligt bij Present Hilversum. In een aantal andere gemeenten is men al begonnen. Ervaringen van deelnemers daar zijn divers. ‘Het voelt alsof we al jaren vriendinnen zijn.’ ‘Lekker gewoon chillen bij hem thuis.’ ‘Aan het vrijwilligerswerk dat we samen deden heb ik zelfs een baan overgehouden.’ ‘Ik kwam echt uit mijn comfortzone.’ ‘Praten en lachen over de verschillen van onze culturen.’

Wil je meedoen?

Present is nu op zoek naar jongeren die willen deelnemen. Wil jij meedoen of ken jij mensen die mee zouden willen doen? Bel, WhatsApp of mail Carine Heinhuis via 06-21925630 of via friend4friend@presenthilversum.nl.

Ga voor meer informatie naar www.stichtingpresent.nl/hilversum/f4f/

Het initiatief is afkomstig van OSMA, de Oecumenische Stichting voor Maatschappelijk Activeringswerk in Noord-Holland. OSMA is verbonden aan het landelijk netwerk van de Raad van Kerken Nederland, een landelijk samenwerkingsverband van 18 christelijke kerken en organisaties. In Hilversum wordt het programma mogelijk gemaakt door een samenwerking van de gemeente Hilversum en de diaconie van de Protestantse gemeente Hilversum.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.