Jongeren vragen aandacht voor vluchtelingen-kinderen

De ‘Tenten-actie voor Lesbos’ is geslaagd. Afgelopen zaterdag op zondagnacht bivakkeerden zes jongeren in tenten voor de Morgensterkerk in Hilversum-Noord. Doel: aandacht vragen voor de schrijnende situatie van kinderen in vluchtelingenkampen. Doel twee: geld inzamelen voor voedsel, kleding, zorg en onderwijs. En dat is gelukt. De teller staat inmiddels op ruim 1.400 euro.

‘Ik heb jullie tent gezien’

Verschillende media in Hilversum hadden oog voor de actie. De Gooi en Eemlander bracht een uitgebreid verslag. De krant verhaalt hoe jongeren ’s middags op pad zijn gegaan in de buurt met collectebussen. ‘Daarbij hielp de kampeeractie enorm. ‘Veel mensen zeiden: ’O ja, Lesbos, ik heb jullie tent zien staan’, zegt Anne-Mareike Schol, samen met Rudy Volkering begeleider van de actie. ‘Ze wisten meteen waarom het ging.’’
‘Ook zijn een hoop buurtgenoten even een kijkje komen nemen bij de groep. ‘We staan op een opvallende plek’, zegt Volkerink. ‘Mooi langs de route naar winkelcentrum Seinhorst. En daar was het vandaag met alle Sinterklaasactiviteiten extra druk.”

Gebed

De krant vervolgt: ‘Voor wie zich nog eens extra wil informeren, staan op de wanden van de hoofdtent persoonlijke verhalen van jongeren op Lesbos. En wie van zijn medeleven wil getuigen, of een gedachte of een gebed voor de jongeren wil achterlaten, kan die op een speciaal kaartje schrijven. Gedurende de dag hebben enkele tientallen mensen dat gedaan. De kaartjes blijken helaas niet erg bestand tegen het novemberweer. Ze hangen allemaal volledig omgekruld aan de lijnen in de tent. Want de temperaturen mogen dan nog aangenaam boven nul zijn, het is behoorlijk vochtig. En de tent is in elk geval op één plek niet helemaal waterdicht, merkt één van de bezoekers als die een gestaag gespetter op zijn hoofd voelt. ‘Het is triest weer’, stelt Volkerink vast. ‘Past goed bij het onderwerp waar we voor staan deze dag.”

Inmiddels is de tent verhuisd naar Amsterdam, naar de kerk van de Muider-Funengemeente. Klik hier voor meer informatie en mogelijkheden voor doneren.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.