It giet ‘Oane’: Reitsma aanvaardt beroep

Dominee dr. Oane Reitsma aanvaardt het beroep dat de Regenboog wijkgemeente onlangs op hem uitbracht. Daarmee zal Reitsma in dienst treden van de Protestantse gemeente Hilversum. Op 12 februari aanstaande is de intrededienst.

Heel blij

De beroepingscommissie en de wijkkerkenraad van de Regenboogkerk laten weten ‘heel blij’ te zijn met de komst van Reitsma. De nieuwe dominee zegt in een brief aan de wijkgemeente van de Regenboogkerk het beroepingsproces als ‘prettig en inspirerend’ te hebben ervaren. Anderzijds is het voor hem een moeilijk proces geweest omdat hij zijn gemeente in Enschede zal moeten loslaten. ‘Het was een tijd van wikken en wegen om het juiste besluit te nemen.’

Kleurschakering

Samen met zijn vrouw Hyun-Ah ziet hij er naar uit de komende vier jaar een ‘kleine kleurschakering toe te voegen aan de veelkleurige Regenboog om samen kerk te zijn’. Ook wil Reitsma ‘zich volop inzetten voor de verdere integratie en samenwerking binnen het geheel van de PgH’.

Dominee Reitsma treedt halftime in dienst en volgt dominee Jurjen Zeilstra op die vorig jaar afscheid nam van kerkelijk Hilversum. Hij wordt de directe collega van dominee Heleen Weimar, eveneens halftime in dienst voor de Regenboogkerk.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.