Intieme cantate bij start nieuw jaar

Op zaterdag 22 januari luidt Cantate op de Brink in de Grote Kerk op de Kerkbrink het nieuwe jaar in met de cantate ‘Ach Gott, wie manches Herzeleid’ van Johann Sebastian Bach. Deze cantate kent een bescheiden bezetting: twee vocale solisten, instrumentale begeleiding en geen koor. Toegang is vrij na aanmelding via de website en op vertoon van een coronatoegangsbewijs. De cantatevesper is ook te volgen via een livestream. Aanvang 15u30.

Uitvoerenden zijn: Bobbie Blommesteijn (sopraan), Daniël Hermán Mostert (bas) en het orkest van Cantate op de Brink. De muzikale leiding is in handen van Anthony Scheffer. Marcel Poorthuis verzorgt een korte inleiding.

Pareltje

Het is een cantate in kleine bezetting. Na een drukke kerstperiode wilde Bach mogelijk zijn ensemble ontzien. Dit komt nu, in coronatijd, goed van pas. De compositie is een zogenoemde dialoog-cantate, waarin de sopraan en de bas met elkaar in de rol van Seele en Christus converseren. Een pareltje van Bachs cantatekunst.

Concerto grosso van Vivaldi

Voorafgaand klinkt een Concerto grosso van Antonio Vivaldi. Aanvang is in verband met de coronamaatregelen om 15u30. Toegang is vrij na aanmelding via de website. Na afloop is er een collecte. De website biedt nadere informatie over de cantate en het programma van het lopende seizoen.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.