5 feb: De poppenspeler van Warschau

Hoe doe je het goede in een omgeving waarin het kwaad vrij spel heeft? Deze vraag dringt zich onherroepelijk op tijdens de voorstelling ‘De poppenspeler van Warschau’. Indringend theater vol met muziek op zondag 5 februari om 15u00 in De Morgenster, Seinstraat 2 in Hilversum. Uitgevoerd door Trio Wilde Eend.

Het stuk is geënt op het gelijknamige boek van Eva Weaver en bevat tal van scenes die zich ook in werkelijkheid hebben voorgedaan. Hoofdpersoon is Mika, een veertienjarige Joodse jongen. Hij woont in het door Duiters bezette getto van Warschau. Wanneer zijn grootvader op straat wordt doodgeschoten, erft Mika opa’s jas en ontdekt hij in de vele geheime zakken een aantal handpoppen. Zo wordt Mika samen met zijn nichtje Elly poppenspeler. Zij vermaken de kinderen van het getto, maar worden ook gedwongen voor Duitse troepen op te treden. Tot op een dag het hele getto wordt ontruimd. Ontsnappen lijkt onmogelijk. Wie overleeft deze hel en welke keuzes kun je nog maken als het er echt op aankomt?

Verweven levens

‘De poppenspeler van Warschau’ is een ontroerend verhaal over levens die zich verweven, bezien vanuit het perspectief van vriend èn vijand. Een vertelling over hoe de hoop levend blijft zelfs in tijden van oorlog en chaos. Een ongelooflijk actueel thema, helaas.

Trio Wilde Eend

Trio Wilde Eend – ook bekend onder de Jiddische naam Vilde Katshke – brengt een mix van muziek en verhalen uit Oost Europa en verder. Het trio speelt niet alleen joodse klezmer, Balkan- en zigeuner muziek, maar ook melodieën uit onder meer Rusland en Armenië. Eigen composities en spannende improvisaties geven hun muziek nog meer kleur. Het trio bestaat uit Gottfrid van Eck: klarinetten, Tessa Zoutendijk/Jiska ter Bals: viool en Juul Beerda: accordeon.

De Morgenster programmeert het theaterstuk eveneens in het teken van het jaarthema ‘Verbonden’. Hoe kunnen vriend en vijand toch verbonden zijn en waar leidt dat toe? Het is een muzikale vertelvoorstelling en dus geen poppentheater. Het stuk is geschikt voor volwassenen en jongeren. Duur: circa 70 minuten.

Kaarten bestellen

Kaarten zijn te bestellen voor 10 euro: https://eventix.shop/ek7qebc7. Kaarten zijn voor aanvang eveneens verkrijgbaar aan de zaal. Ga voor meer informatie naar www.wilde-eendproducties.nl

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.