Ina Buist nieuwe scriba Algemene kerkenraad

Met ingang van januari is Ina Buist de nieuwe scriba van de Algemene kerkenraad van de PgH. Zij verruilt het scribaat van de kerkrentmeesters (CvK) voor dat van de kerkenraad. Zij volgt daarmee dominee Erik van Halsema op die tijdelijk de vacature voor een secretaris invulde.

Zij zelf zegt daarover: ‘Deze zomer werd mij ter overweging gegeven of ik de functie van scriba van het CvK niet kon inruilen voor die van scriba van de Algemene kerkenraad. Het is immers onwenselijk dat een van de predikanten structureel deze functie vervult.’

Voor vier jaar

Zij vervolgt: ‘Daar heb ik wel enige tijd over moeten nadenken. Mijn taak voor het CvK doe ik met plezier en in een prettig gezelschap. Dat neemt niet weg dat ik toch positief geantwoord heb op de vraag om scriba AK te worden. Vanaf 1 januari 2023 heb ik tijd en ik wil dit voor vier jaar doen.’

Ina Buist is lid van de Regenboogkerk. Zij studeerde Engels aan de VU en werkte vele jaren als managementassistent bij de IKON.

De kerkrentmeesters zijn nu op zoek naar een scriba. Interesse? Stuur een mail naar dit adres.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.