In ’t Gooi houden de kerkelijke gemeenten zich aan de coronarichtlijnen

Volgens classispredikant Peter Verhoeff is er in ’t Gooi geen enkele kerkelijke gemeente die zich niet aan de coronarichtlijnen houdt. Hij zegt dit vandaag in de Gooi- en Eemlander. Vanuit de classis Noord-Holland is Verhoeff de schakel tussen de landelijke Protestantse kerk en de kerkelijke gemeenten in de provincie.

De krant citeert Verhoeff: ‘Alle gemeenten in de regio ontvangen niet meer dan dertig personen tijdens een dienst. Zo’n zeventig procent werkt alleen online. Dat doen ze aan de ene kant uit zorg voor kerkgangers zelf. Maar ook uit solidariteit naar andere Nederlanders. Als de schouwburg, musea en horeca niet open mogen, waarom zouden wij dit dan wel doen?’

Geschokt

Peter Verhoeff zegt dat veel gemeenten in zijn regio geschokt reageerden op wat er in Krimpen aan den IJssel en Urk gebeurde. ‘Het is onbegrijpelijk dat daar vijfhonderd mensen in de kerk bij elkaar komen, gewoon samen zingen en geen mondkapjes dragen. Je moet goed begrijpen dat die kerken die dit doen, niet behoren tot de Protestantse Kerk Nederland. Het gaat om orthodox gereformeerde kerken.’

Klik hier voor het artikel in de Gooi- en Eemlander, waarin ook dominee Piet van ’t Hof uit Huizen en dominee Jan Janssen uit Bunschoten commentaar geven op de gebeurtenissen rond kerken in Urk en Krimpen aan den IJssel. De krant verwijst naar de Routekaart pandemie voor kerken van het CIO, het samenwerkingsverband van 31 christelijke en joodse kerkgenootschappen.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.