Hulpgoederentransport brengt vier geladen trucks naar Hongarije

In augustus vorig jaar heeft het college van diakenen gecollecteerd voor het hulpgoederentransport naar Hongarije (Oekraïne). Mede dankzij deze giften zijn vier trucks vertrokken naar de grens tussen Hongarije en Oekraïne.

Verslag

Zondagavond 10 september was het zover, na maanden verzamelen van spullen en het inladen van vier trailers met allerlei bruikbaar materiaal, zijn de vrijwilligers vertrokken voor een rit van 1.600 km naar Tiszaszentimre in Hongarije.

Een kleine reparatie aan een van de trucks en een korte file in de buurt van Budapest, weet het konvooi de bestemming te bereiken op maandagavond. Een bekende plek inmiddels en de ontvangst door ds. Gusztáv Fodor en zijn gezin is – als altijd – hartverwarmend. Zeer gastvrij met eten in overvloed.

Een deel van de vracht is in een magazijn opgeslagen in Ebes en naar Gusztáv gebracht. Het andere deel is met inzet van veel vrijwilligers gelost. Een deel van de goederen is direct overgeladen voor transport naar de Oekraïne.

Op donderdag zijn de trucks weer richting Nederland vertrokken waar ze op vrijdagmiddag weer veilig zijn aangekomen. De groep kijkt terug op een mooie, voorspoedige reis. Ze hebben veel mensen blij gemaakt met alle mooie materialen uit Nederland. Dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd.

Nieuw transport

Onlangs zijn opnieuw twee vrachtwagens naar Hongarije gereden. Ze hebben vooral verpleeghuisbedden gebracht. In de loop van dit jaar hopen ze opnieuw hulptransporten te verzorgen.

 

Lees het volledige reisverslag.

 

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.