14 mei: Hoopvolle cantate ter afsluiting

Op zaterdag 14 mei 2022 klinkt in de Grote Kerk op de Kerkbrink de cantate ‘Ihr werdet Weinen und Heulen’ (BWV 103) van J.S. Bach. De laatste cantate van het 15de seizoen van Cantate op de Brink. Daarnaast worden uitgevoerd ‘Gebet’ van G.L. Drobisch en delen uit een Concerto Grosso van G.F. Händel. Aanvang is om 16.30 uur. De toegang is vrij, na afloop is een collecte.

Bach componeerde de cantate ‘Ihr werdet Weinen und Heulen’ voor zondag ‘Jubilate’. Op deze zondag worden in de kerken Bijbelteksten gelezen over het verdriet dat de volgelingen van Jezus moeten lijden voordat ze worden herenigd met Jezus.

Solisten Dorien Lievers en Stafan Kennedy

Uitvoerenden zijn: Dorien Lievers (alt), Stefan Kennedy (tenor), het Dudok kamerkoor en het orkest van Cantate op de Brink. De muzikale leiding is in handen van Harry van Berne. Machteld van Woerden verzorgt een korte inleiding. Het programma met alle informatie over de uit te voeren muziek en de uitvoerenden is te vinden op www.cantateopdebrink.nl. Ook op Facebook is het laatste nieuws over Cantate op de Brink te vinden. 

Cantates voor het komende seizoen staat geprogrammeerd op 24 september, 26 november 2022, 7 januari, 25 februari en 15 april 2023. Steeds in de Grote Kerk in Hilversum.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.