Hilversumse klokken luiden voor Oekraïne

Vele kerken in Nederland laten vrijdagavond 24 februari de carillons en klokken klinken voor vrede in Oekraïne. Beiaardiers in meer dan vijftig steden staan op die manier tussen 19.30 en 20.00 uur stil bij de Russische inval, die vrijdag precies een jaar geleden plaatsvond. Ook in Hilversum sluiten veel kerken zich bij dit landelijke initiatief aan. Tegelijkertijd zullen ook in Kyiv de klokken van de Sint-Sophiakathedraal klinken.

Carillon Raadhuis

Al eerder die dag, van 12u00 tot 12u30, bespeelt stadsbeiaardier Wim Ruitenbeek het carillon van het Hilversumse Raadhuis. Hij begint van het volkslied van de Oekraïne en brengt vervolgens een aantal Oekraïense liederen ten gehore. Klik hier voor de speellijst.

Hilversumse kerken

In Hilversumse kerken wordt in de zondagse diensten een speciale voorbede voor vrede in de Oekraïne gebeden. Vrijdagavond klinken de klokken van onder meer de Bethlehemkerk, de Grote Kerk, de rooms-katholieke Vitus, de oud-katholieke Vitus, Het Kompas, de Kapel en de Diependaalse kerk.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.