Hilversumse kerken open om te gedenken

Het is een initiatief van verschillende kerken in Hilversum. In de maand november zijn kerken open om overledenen te gedenken. Iedereen is welkom om in de stilte van het kerkgebouw een dierbare overledene te gedenken. Een kaarsje opsteken, een herdenkingssteen leggen of met mensen in gesprek gaan. Onder het motto ‘Licht dat ons (aan)raakt’.

November

Aanstaande donderdag verschijnt een advertentie in de Gooi en Eembode waarin lezers worden uitgenodigd hun dierbare overledenen te gedenken. Traditiegetrouw is er in kerken in de maand november extra aandacht voor de overledenen. Katholieken kennen de traditie van Allerzielen, protestanten die van Gedachtenis- of Eeuwigheidszondag.

De initiatiefnemers komen uit de Bethlehemkerk, r.-k. parochie Emmaus-Paulus, Grote Kerk, De Kapel, De Morgenster, Regenboogkerk en de o.-k. parochie St. Vitus. Het overzicht van wanneer de kerken open zijn om te gedenken staat hier.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.