Hilversumse kerken op TV met oliebollenactie

De oliebollenactie van De Verbinding, Bethlehemkerk, Grote Kerk en De Morgenster kwam gisteren uitgebreid in beeld in het TV-programma Hart van Nederland. Ook de Gooi- en Eemlander berichtte gisteren over de kerkelijke actie. Oliebollen, appelflappen en de opbrengst van de actie zijn voor de Voedselbank. Daarnaast brengen vrijwilligers de lekkernijen naar mensen in de buurt die wat extra aandacht kunnen gebruiken.

Koster en gastheer Edwin Zwart van het Kompas, een van de twee kerken van De Verbinding, staat een paar bakken met oliebollen in te laden. ‘Gisteren en vanmorgen gebakken, en nu brengen we ze naar de Voedselbank. Morgen gaan ze dan door naar de mensen. Want voor sommige mensen is de eindejaarsdelicatesse inmiddels een onbetaalbare luxe geworden, zegt Zwart in het programma. ‘Ze zijn heel erg duur geworden. Daarom vinden we het zo mooi om juist voor de mensen die helaas gebruik moeten maken van de Voedselbank. Je krijgt een warm gevoel van de oliebol, maar ook van de dankbaarheid van de mensen.’

Liefde en saamhorigheid

Voor Annemieke van den Eijkel en haar man Paul zijn dit soort acties de krenten uit de pap. ‘Het is echt een lichtpuntje. Ik vind het heel bijzonder dat er in deze tijd ook aan deze mensen wordt gedacht. Als oudere is het erg belangrijk dat je niet vergeten wordt. Het zijn maar oliebollen, maar er zit een stuk liefde en saamhorigheid achter.’

Klik hier voor de uitzending.
De oliebollen en appelbeignets zijn tot en met oudjaarsdag tussen 8u00 en 15u30 te koop bij Het Kompas, Van Genthlaan 47 Hilversum. Een zak oliebollen, met of zonder rozijnen, à 10 stuks kost € 10,00. Een doosje appelbeignets à 4 stuks € 6,00.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.