‘Hilversum 75 jaar bevrijding herdacht’ in Regenboogkerk

In mei 1946 was er de eerste herdenking van de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog. In Hilversum werden vele herdenkingsactiviteiten georganiseerd, waaronder een grote straatoptocht. Deze herdenking staat centraal in een expositie in de Regenboogkerk van 11 april tot en met 25 juni. Online te zien en op afspraak in de kerk.

Vooraan in de stoet. liepen de kinderen. Pieter de Jager, lid van de Regenboogkerk, heeft  er een goede herinnering aan. Hij heeft toen als kleine jongen, zittend op een karretje, de route afgelegd. Het karretje waarop hij zat werd getrokken door twee buurmeisjes en was voorzien van een affiche, gemaakt door zijn vader. Op een van de foto’s van deze expositie is hij te zien zittend op zijn karretje.

Interviews

Voor deze expositie is een aantal gemeenteleden geïnterviewd die de bevrijding  van Hilversum als kind hebben meegemaakt. Zij geven hun commentaar bij enkele foto’s. De foto’s van deze expositie zijn na de opening van de expositie ook te zien op de website van de Regenboogkerk https://regenboogkerkhilversum.nl/exposities/. Ook is er een beschrijving van de foto’s in een document te lezen en te downloaden van de website.

Curiosa

In de vitrine zijn curiosa en documenten tentoongesteld voornamelijk uit de collectie van Robin Gouwswaard uit Loosdrecht. Hij laat zaken uit de Tweede Wereldoorlog zien naast herinneringen aan de bevrijding.
Door de coronamaatregelen is de expositie alleen op afspraak te zien op de eerste en derde dinsdagmorgen van de maand. Klik hier voor aanmelding.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.