Herdenking brand Grote Kerk gaat door: online

De herdenkingsbijeenkomst ’50 jaar na de brand’ in de Grote Kerk gaat door. Echter, zonder publiek in de kerk. De bijeenkomst wordt op vrijdag 3 december rechtstreeks uitgezonden via een livestream en via de TV-zender van NH Gooi. Diverse sprekers voeren het woord, waaronder burgemeester Pieter Broertjes, preses PgH Jan de Leede en historicus Pieter Hoogenraad. Ton van der Horst verzorgt de muziek die op verschillende momenten tijdens de herdenking klinkt. Klik hier voor het programma. De uitzending start om 19u30, het programma om 20u00.

Polygoonjournaal

Eerder op de vrijdag, van 17u54 tot 17u57, luiden de torenklokken van de Grote Kerk drie minuten. Tijdens de brand in 1971 was dit het moment dat de torenspits op de grond viel. Via een online uitzending wordt het polygoonjournaal herhaald van 50 jaar geleden. Aansluitend ontsteekt een jong lid een licht in de kerk om te markeren dat de grote brand niet het einde was. Ook dit is via de livestream te volgen.

Tentoonstelling

De tentoonstelling in de Grote Kerk is deze week overdag geopend. Met inachtneming van de geldende maatregelen is iedereen van harte welkom in de kerk. De reünie en de escape room worden vanwege de coronamaatregelen uitgesteld. De bezichtiging van een historische brandweerauto op de Kerkbrink op 3 december vindt wel doorgang. Klik hier voor een overzicht van de activiteiten.

Klik hier voor de stream voor vrijdag 3 december.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.