Herdenking brand Grote Kerk 3 december 1971

Op 3 december is het 50 jaar geleden dat de Grote Kerk in 1971 afbrandde. Na een periode van onzekerheid is de Grote Kerk herbouwd en op 1 december 1977 heropend. Veel oudere Hilversummers kunnen zich de omvangrijke brand nog goed herinneren. De heropening zorgde ervoor dat de samenkomst van gelovigen op deze plek van meer dan 600 jaar voortgang kon blijven vinden.

Tentoonstelling

De Grote kerk bereidt een herdenking voor met een meerdaags programma. Van woensdag 1 december tot en met zaterdag 4 december is de Grote Kerk open. Iedereen kan dan, net als bij de Open Kerk, binnenlopen. Er komt een bijzondere tentoonstelling waarin verschillende aspecten van het gebouw en zijn geschiedenis aan bod komen. In voorbereiding is eveneens een herdenkingsbijeenkomst op 3 december, de dag van de brand 50 jaar geleden.

Oproep

De organisatie komt graag in contact met mensen die beschikken over materiaal dat interessant kan zijn voor de tentoonstelling. Bijvoorbeeld voorwerpen uit de historie van de kerk, zoals zaken die in de ruïne zijn gevonden, interessante foto’s, oude kerkbijbels et cetera. Ook is de organisatie zeer geholpen met afsluitbare vitrines. Mail daarvoor naar brand50@grotekerkhilversum.nl.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.