Help Sint met cadeaus voor kinderen in armoede

Zondag 27 november trakteert de gemeente Hilversum 160 kinderen op een bioscoopbezoek. Het gaat om kinderen die zelden een uitje hebben en in moeilijke financiële omstandigheden opgroeien. Veel van deze kinderen horen bij gezinnen die gebruik maken van de voedselbank. De kinderen krijgen voor dit uitje een speciale uitnodiging.

Sinterklaas op bezoek

Tijdens dit bioscoopbezoek komt Sinterklaas op bezoek. Stichting Present Hilversum wil graag al deze 160 kinderen via Sinterklaas een Sinterklaascadeau geven. De wens van Present is om mensen aan elkaar te verbinden: mensen die kunnen geven en (grote en kleine) mensen die een beetje extra kunnen gebruiken. Deze actie doet Present Hilversum voor de derde keer en is elk jaar een groot succes voor de kinderen. Doe je mee? 

Zo werkt het

  • Wil je meedoen? Stuur Carine Heinhuis van stichting Present Hilversum een mail onder vermelding van Sinterklaasactie Present 2022. Liefst zo snel mogelijk dan weet Present op tijd of er genoeg is.  
  • Wil je doorgeven of je een jongens- of meisjescadeau gaat kopen? Het mag ook een cadeau zijn wat voor allebei kan. Nadat je hebt aangemeld, ontvang je informatie waar je het cadeau kunt komen brengen op 22 of 23 november.  
  • Koop een cadeau voor een kind tussen de 4 en 8 jaar.  Mocht je niet op pad willen dan kan het ook online worden besteld.  
  • Het is fijn als elk kind een even duur cadeau krijgt. Present vraagt om één cadeau (niet een aantal kleine cadeaus) van 15 euro. Zo blijft het eerlijk voor alle kinderen zodat de een niet een duurder cadeau krijgt dan een ander.
  • Als je een jongenscadeau koopt, wil je het cadeau dan inpakken met blauw papier, een meisjescadeau met rood papier en een cadeau voor zowel jongen als meisje in geel papier? Dan weet de Sint aan wie hij welk cadeau moet geven. Het cadeau hoeft niet in een doos want dan blijft de Sint met erg veel afval zitten. Het is wel handig om stevig papier te gebruiken en het cadeau goed dicht te plakken.  
  • Hier vind je een lijst met cadeautips.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.