Help Sint met cadeaus voor kinderen in armoede

Zaterdag 2 december trakteert de gemeente Hilversum 176 kinderen op een bioscoopbezoek. Het gaat om kinderen die zelden een uitje hebben en opgroeien in moeilijke financiële omstandigheden. Veel van hun gezinnen moeten gebruik maken van de voedselbank. De kinderen krijgen voor dit uitje een speciale uitnodiging.

Sinterklaas op bezoek

Tijdens het bioscoopuitje komt Sinterklaas op bezoek. Stichting Present Hilversum wil graag dat alle 176 kinderen uit handen van Sint een cadeau ontvangen. De wens van Present is om mensen aan elkaar te verbinden: enerzijds mensen die kunnen geven en anderzijds (grote en kleine) mensen die iets extra’s goed kunnen gebruiken. Deze actie doet Present Hilversum voor de vierde keer en is elk jaar een groot succes voor de kinderen. Doe je mee? 

Zo werkt het

  • Wil je meedoen? Stuur Jenny Buisman van stichting Present een mail onder vermelding van Sinterklaasactie Present 2023. Liefst zo snel mogelijk dan weet Present op tijd of er genoeg is.  
  • Geef door of je een jongens- of meisjescadeau gaat kopen. Het mag ook een cadeau zijn dat voor allebei kan. Nadat je hebt aangemeld, ontvang je informatie waar je het cadeau kunt komen brengen op 28 of 29 november.  
  • Koop een cadeau voor een kind tussen de 4 en 8 jaar.  Mocht je niet op pad willen dan kan het ook online worden besteld.  
  • Het is fijn als elk kind een even duur cadeau krijgt. Present vraagt om één cadeau (niet een aantal kleine cadeaus) van 15 euro. Zo blijft het eerlijk voor alle kinderen. De een ontvangt een even duur cadeau als de ander.
  • Als je een jongenscadeau koopt, pak dan het cadeau in met blauw papier, een meisjescadeau met rood papier en als het niet uitmaakt in geel papier. Zo weet Sint aan wie hij welk cadeau kan geven. Het cadeau hoeft niet in een doos want dan blijft Sint met veel afval zitten. Het is wel handig om stevig papier te gebruiken en het goed dicht te plakken.  
  • Hier vind je een lijst met cadeautips.

Klik hier voor de actiepagina van Present Hilversum.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.