Hanneke Keur: predikant met bijzondere opdracht

Binnenkort ontvangt Hanneke Keur de kerkelijke zending als predikant en geestelijk verzorger. En wel voor de bewoners van locaties van Amaris Zuiderheide in Hilversum en van Amaris in Nederhorst den Berg. De zending verbindt haar aan de Protestantse gemeente Hilversum als predikant met een bijzondere opdracht. De zending ontvangt zij in de kerkdienst van 21 maart in de Bethlehemkerk.

Hanneke is nauw met de Bethlehemkerk verbonden. Eerder was zij daar predikant en momenteel is zij lid van deze wijkgemeente. In de viering op 21 maart gaan dominee Jetty Scheurwater en Hanneke samen voor. Linda Vrolijk speelt cello. De PgH ondersteunt het werk van Hanneke onder meer via een begeleidingscommissie onder leiding van dominee Annemieke Parmentier.

Niet alleen op eigen kracht

Voor Hanneke is de kerkelijke zending persoonlijk belangrijk. Daarover zegt zij: ‘De zending maakt dat ik door middel van gebed en gesprek gedragen word door de Gemeente van Christus. Het versterkt het besef dat ik dit werk niet alleen op eigen kracht hoef te doen.’ Zij hoopt haar ‘ervaringen in de ouderenzorg ten dienste te kunnen stellen van de Gemeente van Christus. Onder meer door voor te gaan in kerkdiensten en door middel van toerustingsbijeenkomsten.’

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.