Grote Kerk

Hervormde wijkgemeente Grote Kerk Hilversum
Kerkbrink 4,
Postbus 2191
1200 CD Hilversum
www.grotekerkhilversum.nl
grotekerk@protestantshilversum.nl

In de Grote Kerk, een eeuwenoud monument aan de Hilversumse Kerkbrink, wordt sinds meer dan 600 jaar het Evangelie verkondigd. De hervormde wijkgemeente Grote Kerk Hilversum wil als een levende gemeente in het centrum van Hilversum getuige zijn van Jezus Christus, de enige Redder en Zaligmaker. Zijn liefde voor mensen is het meer dan waard om te delen.

Kerkdiensten en activiteiten
Elke zondag zijn er kerkdiensten. Het Woord van God, de Bijbel, wordt uitgelegd. Daarbij wordt de Herziene Statenvertaling gelezen. De samenzang van Psalmen en andere christelijke liederen wordt begeleid op het orgel of de vleugel. Voor de kleinste kinderen is er oppasdienst en kinderen tot 12 jaar gaan tijdens de dienst naar de zondagsschool.

Doordeweeks zijn er diverse Bijbelkringen en -cursussen, clubs, verenigingen en activiteiten. Tijdens de ontmoetingen met elkaar wordt het geloof opgebouwd en verdiept.

Persoonlijke ontmoetingen
De liefde en bewogenheid van God zelf vormen de bron van inspiratie om met herderlijke zorg naar de ander om te zien. Gemeenteleden leven met elkaar mee bij zorgen, blijdschap en op kruispunten van het leven. Ambtsdragers en pastorale medewerkers komen bij de leden op bezoek.   

Omzien naar elkaar
Het is een Bijbelse opdracht om aandacht, praktische hulp en ondersteuning te verlenen waar dat nodig is. Dit krijgt zowel gestalte binnen de grenzen van de wijkgemeente alsook breder in de samenleving. Zo bestaat er een nauwe verbondenheid met het werk van ds. Aleksandar Subotin in Servië.

Kinderen en jongeren
In de wintermaanden is er een knutselclub in de kerk voor kinderen vanaf groep 4. De tieners ontmoeten elkaar bij tienerclub Between en voor 16+ is er jeugdvereniging Chriwoda. Er is catechisatie voor verschillende leeftijdsgroepen. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd is er in de zomervakantie de Kinderbijbelkeet. Een omgebouwde keetwagen doet verschillende wijken aan. De kinderen horen er Bijbelverhalen, zingen liederen, doen creatieve dingen en spannende spellen.

Kennismaken
Wie van zingen houdt, kan vrijblijvend eens meedoen met Gospelkoor Edoza. Ter kennismaking met het geloof is er jaarlijks Alpha: tien bijeenkomsten over de basis van het christelijk geloof. Of spreek gewoon iemand aan in de kerk.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.