Grote Kerk start met ‘pioniersdiensten’

Zondag 16 oktober start de Grote Kerk in de voormiddag met ‘pioniersdiensten’. Het wordt een nieuw soort zondagse samenkomst met andere vormen dan die de Grote Kerk gewend is.

Er is een kernteam van zeven mensen uit de Grote Kerk die het initiatief gaat uitwerken. Het kernteam geeft aan dat ‘het doel van het pioniersinitiatief is dat alle leeftijden verbinding ervaren met de Grote Kerk, en belangrijker: met het evangelie en de gemeente van Jezus Christus.’

Jongere leeftijdsgroepen

Volgens het kernteam voelen veel gemeenteleden van de Grote Kerk zich verbonden met de gemeente. ‘We zien tegelijkertijd dat in de jongere leeftijdsgroepen deze verbinding minder vanzelfsprekend is. Het initiatief wil juist de verbinding van dit deel van de gemeente versterken’, aldus het kernteam. Dit verlangen wordt in de gemeente breed gedeeld. Uit een enquête die het kernteam binnen de Grote Kerk heeft uitgezet blijkt dat ‘meer dan 80% van de personen die hebben gereageerd positief tot enthousiast zijn over het initiatief.’

Voorlopig zal er maandelijks een pioniersdienst zijn in de voormiddag op zondag. Het is de intentie om te groeien naar tweewekelijkse samenkomsten. Meer weten over het initiatief? Stuur een mail naar het kernteam via dit mailadres.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.