Groene Morgenster krijgt groene maand

Afgelopen week verkreeg de wijkgemeente van De Morgenster het predicaat Groene Kerk. De komende maand wordt een ‘groene maand’ voor de kersverse Groene Kerk. Iedereen is daarbij van harte welkom.

Klimaatverandering

De groene maand biedt twee ‘groene vieringen’ en de workshop ‘God in de supermarkt’. De eerste groene viering is op zondag 9 oktober om 10u00. Het team van ‘Walk & Talk‘ verzorgt een viering waarin allerlei natuurelementen zijn te voelen te ruiken, te horen en te zien. Het team is bekend om zijn tweewekelijkse natuurwandelingen vanuit De Morgenster. Jan Jorrit Hasselaar werkt aan de viering mee. Hasselaar, econoom en gepromoveerd theoloog, laat zich inspireren door de onlangs overleden Britse opperrabbijn Jonathan Sacks. Hij is van mening dat een maatschappelijk antwoord op klimaatverandering realistisch is.

In de tweede ‘groene viering’ op zondag 23 oktober gaat Trees van Montfoort voor. Van haar hand verschenen diverse publicaties op het gebied van geloof en duurzaamheid, waaronder het bekroonde boek ‘Groene theologie’. In 2019 verkozen tot het beste theologische boek van het jaar.

God in de supermarkt

Op 1 november is er ’s avonds een workshop in De Morgenster over ‘jouw rondje door de supermarkt’. Dit om een ieder als consument te helpen de volgende stap te zetten op het gebied van duurzaamheid. Binnenkort volgt hierover meer informatie.

Hilversum telt inmiddels vijf Groene Kerken, te weten: de oud-katholieke parochie St Vitus, klooster Casella, De Kapel, de Bethlehemkerk en De Morgenster. Klik hier voor meer informatie.

De Morgenster, Seinstraat 2 Hilversum.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.