Groen licht kerkenraad invoeging Geref. kerk Loosdrecht

De Algemene kerkenraad van de PgH stemde op 25 april in met de voorgenomen invoeging van de Gereformeerde Kerk Loosdrecht (GKL) in de PgH, in het bijzonder de wijkgemeente Bethlehemkerk. De komende maand september wordt de invoeging definitief. Eerst moet nog een aantal formaliteiten de revue passeren.

De kerkenraad betrok in zijn besluit de uitkomsten van de gemeentebijeenkomsten van de wijkgemeente Bethlehemkerk van 28 maart en 3 april alsmede die van het zogenoemde ‘Kennen en horen’ van 20 april. Op deze laatste bijeenkomst in de Grote Kerk namen zo’n vijftig gemeenteleden van de Protestantse gemeente Hilversum kennis van de plannen en was er een uitwisseling over onderdelen van de plannen. Klik hier voor een verslag van Kennen en horen.

Startzondag

Op 4 september vindt de laatste dienst plaats in het Gereformeerde kerkgebouw aan de Nieuw Loosdrechtsedijk en wordt de kerk officieel gesloten. Op zondag 11 september is de invoeging effectief. Op die zondag vieren de voormalige leden van de GKL en de leden van de Bethlehemkerk gezamenlijk de startzondag. De nieuwgevormde kerkenraad presenteert zich die zondag aan de wijkgemeente.

Vervolgens begint een jaar van verbinding met het doel de twee kerkgemeenschappen te integreren. Mede daarom gaat gedurende dit eerste jaar dominee Hillegonda Ploeger van de GKL voor haar volledige aanstelling van 0,8 aan de slag in de wijkgemeente van de Bethlehemkerk. Zie voor meer informatie de website van de Bethlehemkerk.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.