Gooi en Eembode portretteert Christelijk Spiritueel Centrum

Het Christelijk Spiritueel Centrum aan de Havenstraat bestaat zeven jaar. Het Centrum is een pioniersplek van de Protestantse kerk Nederland en daarmee verbonden met de Protestantse gemeente in Hilversum. Het jubileum vormde aanleiding voor de Gooi en Eembode om in gesprek te gaan met Tjitske Volkerink, de oprichtster van het Centrum.

In het Centrum kunnen mensen terecht voor onder meer meditatie, massage, cursussen, workshops en essentiële oliën. Dit alles onder de noemer ‘Rust en balans voor lichaam, ziel en geest’. Het Centrum staat open voor iedereen, gelovig of niet.

Verbinding met jezelf, anderen en God

Het huis-aan-huis-blad schrijft: ‘Het geloof en God zijn altijd belangrijke onderdelen geweest in het leven van Volkerink. Op haar eigen website schrijft zij: ‘Samengevat ben ik altijd gepassioneerd op zoek naar waar het echt om gaat: ‘Verbinding leggen met jezelf, de anderen en God.’ “Hoe je God beleeft is spiritualiteit. Voor mij is God de basis van het leven: de drager waar je op terug kan vallen. Liefde. Het leven. En de richting waar we naartoe bewegen.”’

Intiem

De krant vervolgt: ‘Het helpen van mensen om dicht bij zichzelf te komen, en dan vooral vanuit het christelijke geloof, noemt Volkerink ‘heel intiem’. En het is relevant, stelt zij. “Onze wereld kijkt vanuit het economisch perspectief naar dingen. Eten is essentieel. Werken is essentieel. Maar dit is ook absoluut essentieel. Er komt een moment dat je niet genoeg hebt aan eten en werken en fun. Dan ga je op zoek naar de schoonheid en kijk je naar jezelf van binnen. Dat is behoorlijk essentieel. En bij de meeste personen die maar doorgaan met werken, komt het vroeger of later tot een aanvaring met het leven.”’

Klik hier voor het uitgebreide portret in de Gooi en Eembode. Ook dagblad Trouw was vorige maand op bezoek. Klik hier voor de reportage. Overigens alleen beschikbaar voor abonnees van de krant. Klik hier voor de site van het Christelijk Spiritueel Centrum in Hilversum.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.