‘Gods complot: méér dan polarisatie’

‘Gods complot: méér dan polarisatie’ Dat is titel van de Oecumenelezing 2023 op 12 mei om 15u00 in de Geertekerk in Utrecht. Mgr. dr. Dirk Jan Schoon houdt de lezing. Hij is bisschop van Haarlem van de Oud-Katholieke Kerk en lid van het Moderamen van de Raad van Kerken in Nederland. Aansluitend aan de lezing vindt een panel plaats waarin vertegenwoordigers uit verschillende kerkelijke tradities vertellen over hun ervaringen rond dit thema.

Schoon vraagt zich af hoe kerken omgaan met scherpe tegenstellingen in de maatschappij of binnen de eigen kring. ‘Is christelijk geloof een pleister voor alle wonden, een mantel der liefde waarmee alle felheid wordt afgedekt? Zijn christenen modelburgers die zonder enig eigenbelang hun naaste dienen? Waar gaat het goed, waar gaat het fout? Wat reiken de bronnen van ons geloof in Schrift en traditie ons aan als bedding voor onze ervaringen?’

Ga voor meer informatie en aanmelding naar de site van de Raad van Kerken in Nederland. Klik hier voor het filmpje.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.