Gevarieerd programma Grote Kerk Open Monumentendag

Zaterdag 11 september is het Open Monumentendag. De Grote Kerk aan de Hilversumse Kerkbrink is deze dag geopend van 11u00 uur tot 16u00 uur. In samenwerking met de plaatselijke organisatie is er een gevarieerd programma samengesteld met zang, kleinkunst en plaatselijke geschiedenis. Tenzij anders aangegeven is aanmelding vooraf niet nodig. Wees welkom, toegang gratis.

Hilversum, 75 jaar bevrijding herdacht

De expositie ‘Hilversum, 75 jaar bevrijding herdacht’ wordt deze dag in de Grote Kerk tentoongesteld. R. Gouwswaard, samensteller van de expositie, is aanwezig om vragen te beantwoorden. De expositie, bestaande uit ingelijste foto’s met bijschrift en een aantal gebruiksvoorwerpen uit WOII, was eerder te zien in de Regenboogkerk.

Kleinkunstenaar Robbert Jan Proos

Om 11.00 uur en om 12.00 uur verzorgt de Hilversumse kleinkunstenaar Robbert Jan Proos een optreden met als titel: Vergeet mij niet. In de vorm van gedichten, verhalen en zang geeft hij een terugblik op het verleden waarbij dingen die voorbijgegaan zijn, weer in herinnering gebracht worden. Vooraf aanmelden voor deze activiteit (verplicht) via www.dudokarchitectuurcentrum.nl/activiteit/open-monumentendag-2021/

Zangoptreden

Twee jonge kerkleden, Jessica Moehn en Marije van Oosterom, geven om 13u30 uur en om 15u30 een zangoptreden onder pianobegeleiding door Jan van Doorn. Gastvrouwen en -heren zijn aanwezig om een rondleiding te verzorgen en tussen de optredens door bespeelt Jan van Doorn het aanwezige Rütter-kerkorgel uit 1858.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.