Gesprekken PgH2024 komen goed op gang

In de verschillende wijkgemeenten van de Protestantse gemeente komt de discussie over PgH2024 goed op gang. In alle zes de geloofsgemeenschappen zijn gesprekken gaande over de drie voorstellen die de Algemene kerkenraad aan de leden heeft voorgelegd. Op 24 april aanstaande neemt de Algemene kerkenraad een voorgenomen besluit over hoe de PgH er vanaf 2024 uit komt te zien. Het definitieve besluit valt in juni in de Algemene kerkenraad.

28 maart PgH-brede avond

Naast de gesprekken in de eigen wijkgemeenten is het ook mogelijk voor leden om rechtstreeks aan de discussie deel te nemen. Op 28 maart aanstaande presenteren de zes geloofsgemeenschappen en de jongeren(werkers) hun visie op de drie voorstellen. Tijdens deze bijeenkomst in de Bethlehemkerk kunnen leden zich eveneens over de voorstellen uitlaten. Daarnaast bieden het kerkblad Kerkbrink en het Forum PgH2024 mogelijkheden om de stem te laten horen.

Kerkbrink

Het maartnummer van Kerkbrink besteedt ruime aandacht aan PgH2024 en wil een podium bieden voor opvattingen van leden over de op stapel staande herstructurering van de PgH. Welk van de drie voorstellen spreekt het meeste aan of wat zou anders moeten? Stuur je bijdrage voor maandagochtend 6 maart aan de redactie via dit mailadres.

Forum op PgH-site

Ook via de website van de PgH is het mogelijk aan de discussie deel te nemen. Daarvoor is een forum ingericht met de mogelijkheid op de voorstellen en op reacties te reageren. Klik daarvoor hier.
Het document met de voorstellen onder de titel ‘Perspectief voor de toekomst’ is hier te downloaden.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.